زمان مطالعه: 3 دقیقه

بهترین سونوگرافی در تهران

بهترین سونوگرافی : در حال حاضر افراد به منظور کسب اطلاعات بیشتر از بیماری خود و همچنین بانوان باردار جهت اطلاع از وضعیت جنین خود ، روش های مختلفی را انجام می دهند ؛ از جمله این روش ها سونوگرافی است که با تجویز پزشک انجام می شود. دریافت نتایج مطلوب از این روش مستلزم انجام توسط بهترین دستگاه های سونوگرافی با بیشترین دقت می باشد.

در مقاله حاضر به اختصار به بررسی سونوگرافی می پردازیم و سپس ویژگی بهترین سونوگرافی را بیان می کنیم.

بهترین سونوگرافی

بهترین سونوگرافی

سونوگرافی ، یکی از روش هایی است که به پزشک در تشخیص و درمان بیماری ها کمک می کند ؛ البته به غیر از آن ، مدالیته های تشخیص متفاوتی وجود دارد که به پزشک در این تشخیص کمک می کند ؛ مانند آزمایش ها ، سی تی اسکن ، ام ار آی و غیره ؛ هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند ؛ سونوگرافی هم به طبع دارای مزایا و معایب متعددی است.

نحوه انجام سونوگرافی

پروب هایی که پزشک در زمان انجام سونوگرافی ، در دست می گیرد ، امواج اولتراسوند را از خود ساطع می کنند ؛ این امواج وارد بدن شده و به بافت های بدن برخورد می کنند ؛ بر اساس آن که بافت ها چه اثری بر روی امواج اولتراسوند دارند و برگرداندن امواج به خود پروب ، بر اساس ماهیت و ساختار بافت ها چه باشد ؛ تغییراتی در امواج اولتراسوند  ایجاد می شود ؛ این دستگاه بر اساس این تغییرات یک سری تصویر را می دهد که پزشک می تواند تشخیص بدهد که این بافت ها و اندام ها دچار تغییرات پاتولوژیک و بیمار گونه ای شده اند یا خیر.

مزایای سونوگرافی

یکی از بهترین مزایای سونوگرافی نسبت به عکس برداری و سی تی اسکن ، این است که هیچ گونه اشعه مضری برای بدن ندارد.

معایب سونوگرافی

سونوگرافی توانایی نشان دادن احشای توخالی از جمله روده و معده را ندارد ؛ اما به جز این موارد می تواند به سادگی تغییرات بیمار گونه در اندام های توپر بدن از جمله کلیه ، کبد ، تخمدان ، کیسه صفرا ، رحم ، پستان ها ، بافت نرم بدن و داخل عروق بدون اقدام تهاجمی نشان دهد.

لازم به ذکر است ، در صورت وجود تورده در بدن می توان به سادگی با سونوگرافی خوش خیم و بد خیم بودن آن را تشخیص داد.

بهترین سونوگرافی

انواع سونوگرافی

  • سونوگرافی رنگی یا کالری داپلر 

از طریق سونوگرافی رنگی می توان به راحتی وضعیت عروقی بافت را نشان داد.

لازم به ذکر است ؛ سونوگرافی به خودی خود موجب ایجاد گرما در بدن نمی شود ؛ بنابراین موجب بروز مشکل در جنین نمی گردد ، اما گفته می شود امکان ایجاد گرمای جزئی در بافت بدن توسط سونوگرافی کالری داپلر وجود دارد ، به همین علت امکان انجام این نوع از سونوگرافی در دوران جنینی وجود ندارد.

بنابراین انجام سونوگرافی های دیگر در دوران بارداری ، برای جنین مضر نخواهد بود.

  • سونوگرافی 3 بعدی و 4 بعدی 

به کمک سونوگرافی 3 بعدی و 4 بعدی می توان صورت جنین را مشاهده کرد به این صورت که دستگاه امواج اولتراسوند ارسال شده و بازگشته را آنالیز  کرده و بر اساس اطلاعات بافت های دور و نزدیک تصاویری را در اختیار پزشک قرار می دهد.

بدین طریق می توان به راحتی ناهنجاری هایی ؛ از جمله شکاف کام را با سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی تشخیص داد.

سوالات متداول بهترین سونوگرافی

ژلی که بر روی پروب زده می شود و بین پروب و بدن فرد قرار می گیرد ، چه کاربردی دارد ؟

همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شده است ، سونوگرافی توانایی دستیابی به اطلاعات احشای توخالی را ندارد ؛ زیرا امواج ساطع شده توانایی بازگشت از نواحی که درون آن هوا است را ندارند ؛ از این رو باید ذکر کرد هوا کیفیت امواج را بسیار پایین می آورد ؛ به همین علت در سونوگرافی از ژل استفاده می شود ، بدین ترتیب امواج راحتی به بدن انتقال می یابند.