زمان مطالعه: 7 دقیقه

آیا درمورد سونوگرافی NT اطلاعاتی دارید ؟ اگر پاسخ منفی است پس این مقاله از سایت مهر ایرانیان ، بهترین مرکز سونوگرافی غرب تهران را بخوانید. این نوع سونوگرافی بیشتر برای ارزیابی خطر ابتلا کودک به سندرم داون (DS) و برخی دیگر از اختلالات کروموزومی ، و همچنین مشکلات مادرزادی ، مورد استفاده قرار می گیرد. سونوگرافی ان تی ، مایع موجود در پشت گردن کودک را اندازه گیری می کند. نوزادان مبتلا به ناهنجاری ها در طول سه ماهه اول ، مایع بیشتری را در پشت گردن خود دارند. لازم به ذکر است که این روند کاملا غیر تهاجمی است .

سونوگرافی NT - مهرایرانیان

سونوگرافی NT باید در هفته 11 تا 14 بارداری انجام شود . در این زمان از بارداری معمولا سونوگرافی ان تی همراه با یک آزمایش خون در گزینه های ترکیبی سه ماهه اول انجام می شود . در طی انجام این روند تنها می توان خطر ابتلا کودک به انواع بیماری های خاص مورد ارزیابی قرار بگیرد . در صورت مشاهده شدن مورد مشکوکی در نتایج سونوگرافی ، انجام آمنیوسنتز و یا CVS توصیه می شود . ین پروسیجر باید برای تمام زنان باردار در سه ماهه اول بارداری انجام می شود .

آیا انجام سونوگرافی NT اجباری است ؟

تمامی زنان باردار ، سونوگرافی ان تی را برای ارزیابی اینکه آیا نوزاد آن ها مبتلا به سندرم داون می باشد یا خیر باید انجام دهند. در نتیجه با انجام این سونوگرافی والدین با استرس کمتری این دوران را پشت سر می گذارند . مادرانی که در سنین بالا باردار می شوند بیشتر احتمال ابتلا فرزندشان به سندرم داون در آن ها دیده می شود . تست های تشخیصی ، از قبیل نمونه برداری ویروس کوریونی (CVS) و آمنیوسنتز ، می توانند برای اطمینان یافتن از اینکه آیا کودک شما سندرم داون دارد یا خیر ، کمک کننده باشد. با این حال، آزمایش های تشخیصی، خطر کمتری را برای سقط جنین ایجاد می کنند. به همین دلیل ، بیشتر متخصصین زنان و زایمان انجام آزمایش غربالگری را قبل از تست تشخیصی توصیه می کنند . تست غربالگری ، نتیجه سونوگرافی NT را با تست خون و سایر عوامل مانند سن بیمار ترکیب می کند. گاهی اوقات نمی توان از طریق سونوگرافی شکم دید خوبی به دست آورد ، در این صورت سونوگرافی واژینال به بیمار پیشنهاد می شود تا بتوان به طور دقیق تر شرایط جنین را بررسی کرد . برای اینکه این فرایند تشخیصی به درستی انجام شود ، می بایست به بهترین مرکز تصویربرداری غرب تهران مراجعه کنید.

سونوگرافی NT - سونوگرافی مهر ایرانیان

آمادگی های لازم قبل از سونوگرافی NT

شاید این سوال خیلی از مادران باردار باشد که قبل از سونوگرافی NT چه اقداماتی را انجام دهند ؟ لازم است تا قبل از انجام سونوگرافی نکاتی را در نظر داشته باشید. در مرکز سونوگرافی مهرایرانیان ، سونوگرافی خوب در غرب تهران ، برای انجام سونوگرافی ان تی به افراد توصیه می کنند که با نوشیدن آب و مایعات مثانه خود را پر کنند، تا سونوگرافی با وضوح بالاتری انجام شود . لازم به ذکر است که به هیچ وجه برای پر کردن مثانه خود ، نوشابه ها و مایعات گازدار را انتخاب نکنید ؛ دلیل آن بر این است که گاز این مایعات ، مانع دید احشا شکمی می شود .

گاهی ممکن است لازم باشد تا برای انجام سونوگرافی خاصی ، فرد ناشتا باشد ؛ در این موارد بهتر است تا تقریبا 8 ساعت قبل از سونوگرافی غذایی میل نکنید ، و بعد از انجام پروسه مورد نظر ، غذایی سبک میل کنید . سونوگرافی NT از طریق شکم انجام می شود ؛ در صورتی که مقدار مو در این ناحیه غیر متعارف باشد بهتر است قبل از سونوگرافی ناحیه شکم خود را اصلاح کنید . تمام این موارد می تواند به بهبود کیفیت تصاویر سونوگرافی کمک کند .

مادران در طول دوران بارداری لازم است تا در دوره های مشخصی ،سونوگرافی های خاصی انجام دهند ،با کمک این سونوگرافی پزشک سلامت جنین را تایید می کند . درمرکز سونوگرافی مهر ایرانیان ،تمام سونوگرافی ها با استفاده از تجهیزات و دستگاه های مدرن و با بالاترین دقت انجام می شود ،شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :
02144232838 – 02144255503 – 02144255504
تلگرام
اینستاگرام

 هزینه سونوگرافی NT

همانطور که گفته شد این فرآیند در طول دوران بارداری برای بررسی وضعیت سلامت جنین انجام می شود ؛ در نتیجه می توان گفت ، از الزامات است و لازم است تا برای انجام آن ملاک هزینه وجود نداشته باشد . خوشبختانه بیمه شامل سونوگرافی ان تی می شود ؛ اما بنا بر تجهیزات و دستگاه های کاربردی و البته مکان سونوگرافی ،نمی توان برای آن هزینه دقیق و مشخصی را بیان کرد . شما برای دریافت هزینه سونوگرافی ان تی می توانید با بهترین مرکز سونوگرافی در غرب تهران ، مهر ایرانیان ، تماس بگیرید

جواب سونوگرافی ان تی

در حالت کلی طی سونوگرافی NT ، اگر عدد NT افزایش یابد به این معنی است که احتمال وجود اختلالات کروموزومی در جنین بالا می باشد . اگر عدد NT از 3,5 میلی متر کمتر باشد ،جنین سالم است و حالتی طبیعی دارد . در صورتی که این عدد بالاتر از 3,5 باشد ، به احتمال قوی جنین مبتلا به بیماری های مادر زادی و سندرم داون می باشد . در این صورت برای بررسی های بیشتر ، سونوگرافی و آزمایشات دیگر برای مادر تجویز می گردد . لازم به ذکر است در صورتی که هیچ گونه اختلالی در جواب آزمایشات وجود نداشته باشد ، اما عدد NT از 3 بیشتر باشد ، انجام تست آمنیوسنتز الزامی می باشد ، از جمله این موارد شامل :

  • در صورتی که عدد NT از 3 بالاتر باشد و مادر سنی بالاتر از 35 سال داشته باشد .
  • در صورتی که عدد NT از 4 بیشتر باشد و مادر در سنی پایین تر از 35 سال باردار شده باشد .

سونوگرافی NT - سونوگرافی مهر ایرانیان

سونوگرافی NT یک تست تشخیصی است؟

مثبت یا نامشخص بودن جواب آزمایش تست ان تی ، می تواند بسیار نگران کننده و ترسناک باشد ؛ اما باید به یاد داشته باشید که این آزمایش تنها ریسک بروز ناهنجاری ها را پیش بینی می کند و نمی توان از طریق آن ، به صورت قطعی تشخیص داد که نوزاد به ناهنجاری های ژنتیکی مبتلا خواهد شد یا خیر. در نتیجه این روند به منظور ارزیابی استفاده می شود و نه تشخیص.

تفاوت های زیادی بین تست های ارزیابی و تشخیصی وجود دارد. یکی از آن ها ، این است که هدف آزمایش ارزیابی این است که فاکتورهای تاثیرگذار روی یک بیماری خاص تشخیص داده شود. از طرف دیگر ، در تست تشخیصی وجود یک بیماری خاص را تایید یا رد می کند.

ناهنجاری چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص ناهنجاری کروموزومی ، باید با پزشک خود مشورت کنید. یکی از گزینه های موجود تست آمنیوسنتز می باشد. در این فرآیند یک سوزن از طریق شکم وارد کیسه آب می شود تا از مایع درون آن نمونه برداری گردد. این مایع شامل سلول هایی است که حامل اطلاعاتی در مورد ژنتیک نوزاد هستند.

گزینه دیگر ، نمونه برداری ویلوس کوریونی می باشد. نمونه ای از بافت جفت بیرون آورده شده و به منظور یافت مشکلات کروموزومی و ژنتیکی مورد آزمایش قرار می گیرد. البته هر دو آزمایش ، ریسک بسیار پایینی از سقط را با خود به همراه دارند.

دقت سونوگرافی NT چقدر است؟

سونوگرافی ان تی به تنهایی می تواند در حدود هفتاد درصد از موارد تریزومی 21 یا همان سندروم دان را پیش بینی کند. بسیاری از پزشکان و متخصصان توصیه می کنند این روند به همراه آزمایش خون به انجام برسد. زمانی که این فرآیند با آزمایش های خون سه ماهه اول ترکیب شود ، دقت آن به بالای 95 درصد می رسد.

سوالات متداول در رابطه با سونوگرافی NT

  •  مناسب ترین زمان برای انجام سونوگرافی چه زمانی است ؟

برای مادرانی که در حالت طبیعی هستند و هیچ خطری بارداری آن ها را تهدید نمی کند ، لازم است تا اولین سونوگرافی در هفته هشتم بارداری انجام شود . سونوگرافی در طول بارداری می تواند برای بررسی سلامت جنین مورد استفاده قرار بگیرد .

  • آیا می توان سونوگرافی NT را در هر مرکزی انجام داد ؟

لازم است تا سونوگرافی همراه با دستگاه های دقیقی که کیفیت کافی دارند ،صورت گیرند . در مرکز سونوگرافی مهر ایرانیان ، بهترین سونوگرافی در غرب تهران ، سونوگرافی NT توسط کادر مجرب و حرفه ای و همراه با دستگاه های دقیق انجام شود که از دقت بالایی بر خوردار هستند . انجام ازمایش و سونوگرافی در هر آزمایشگاه و با هر دستگاهی فاقد اعتبار است .

سونوگرافی NT - سونوگرافی مهر ایرانیان

  •  در طول دوران بارداری چه تعداد سونوگرافی لازم است انجام شود تا سلامت جنین تایید شود ؟

تعداد دفعات سونوگرافی در طول بارداری بستگی به شرایط مادر و جنین دارد و در هر فرد متغیر است . در مواردی که خطری مادر و جنین را تهدید کند ،در هر ماه برای بررسی وضعیت سونوگرافی تجویز می گردد ،اما در مواردی که مادر و جنین حالت طبیعی و نرمالی داشته باشند تنها در هفته هشتم بارداری ، هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری و در هفته پانزدهم تا بیست و دوم باردری و در آخر در ماه اخر بارداری سونوگرافی انجام می شود . در حالت کلی می توان گفت در شرایط طبیعی سونوگرافی در طول دوران بارداری تنها چهار مرتبه لازم است .

  • کاربرد سونوگرافی در چه مواردی است ؟

بر خی افراد تصور دارند که سونوگرافی تنها در بررسی جنسیت جنین کاربرد دارد ،اما سونوگرافی  در بررسی اختلالات مادرزادی و جنین  نیز کاربرد دارد . برای بررسی سلامت جنین غربالگری در دوران بارداری صورت می گیرد