زمان مطالعه: 6 دقیقه

آیا به دنبال بهترین مرکز رادیولوژی در تهران یا بهترین دکتر رادیولوژی در تهران هستید ؟ مرکز مهر ایرانیان ، یکی از بهترین مراکز رادیولوژی بوده که دارای بهترین و مجرب ترین دکترها می باشد.

مرکز رادیولوژی و سونوگرافی مهر ایرانیان ، یکی از خوشنام ترین و بهترین مراکز رادیولوژی در تهران می باشد و بسیاری از بیماران و مادران باردار به منظور انجام سونوگرافی تخصصی ، رادیوگرافی ، عکس های رنگی و از این قبیل موارد به این مرکز مراجعه می کنند.

رادیولوژی در تهران

رادیولوژی در تهران چیست و چه کاربردی دارد ؟

رادیولوژی چیست ؟ رادیولوژی که تحت عنوان های پرتوشناسی و تصویربرداری تشخیصی نیز شناخته می شود ، یکی از تخصص های پزشکی است که با استفاده از پرتو ایکس و دیگر پرتو و امواج ها به تشخیص و درمان انواع بیماری ها می پردازد.

بسیاری از بیماران ، نگران ضرر ناشی از عبور اشعه ایکس از بدن می باشند ؛ در این باره باید ذکر کرد ، میزان استفاده از اشعه و پرتوها در رادیولوژی در حد استانداردهای پزشکی بوده و تحت نظر پزشک انجام می گیرد ؛ بنابراین ، در این باره نگران نباشید.

رادیولوژی چه کاربردی دارد ؟ در حال حاضر رادیولوژی ، جزو جدا نشدنی از بیمارستان ها و مراکز درمانی می باشد و به عنوان تشخیص و درمان کاربرد دارد.

با استفاده از رادیولوژی ، می توان به کشف و تشخیص بیماری ها ، شکستگی و غیره پرداخت و حتی با استفاده از آن می توان بیمار را جراحی کرد.

با استفاده از تکنولوژی رادیولوژی از طریق اشعه درمانی ، می توان به درمان تومورها و سرطان پرداخت.

اگر بخواهیم به طور دقیق تر به کاربرد راديولوژی ، اشاره کنیم باید ذکر شود با این تکنولوژی ، تصویر برداری از اعضای بدن ؛ از جمله ریه ، اجزای شکم ، لوزه ، مشاهده دقیق شکستگی ها ، درمان بسیاری از بیماری ها ؛ از قبیل سرطان ، مشکلات کبدی ، کلیوی و از این قبیل موارد امکان پذیر خواهد بود.

رادیولوژی در تهران

نحوه کارکرد راديولوژی

همانطور که می دانید ، راديولوژی را به دو حوزه گسترده راديولوژی تشخیصی و مداخله ای تقسیم می کنند ؛ حال دستگاه ها با توجه به انجام راديولوژی مداخله ای یا تشخیصی متفاوت می باشد.

مزایای رادیولوژی در تهران چیست ؟

دو مورد ارزانی نسبی و قابل حمل بودن تصاویر ( امکان استفاده از تصاویر به دست آمده از راديولوژی در تلفن ) از قابل توجه ترین مزایای این روش ، می باشد.

 معایب راديولوژی چیست ؟

از مهم ترین معایب راديولوژی ، باید به موردی که در ذیل ذکر شده است ، اشاره کنیم :

انجام زیاد راديولوژی ، به علت دارا بودن اشعه ایکس مضر می باشد.

کاربردهای رادیولوژی

رادیولوژی یک رشته پزشکی است ، که از تکنیک های تصویر برداری از قبیل اشعه X ، برای تشخیص و درمان بیماری استفاده می کند. این تکنیک به صورت تشخیصی به منظور تعیین وجود یا عدم وجود یک مشکل پزشکی ( مثل سرطان ریه ) ، به صورت مداخله ای به عنوان یک روند ( از قبیل برداشتن لخته های خون در یک سرخرگ ) یا بعنوان یک درمان ، مثلاً استفاده از پرتودرمانی برای درمان سرطان ، مورد استفاده قرار می گیرد.

روند های رادیولوژی تشخیصی

روش های مختلفی برای عکسبرداری جهت غربالگری ، برای تشخیص یا نظارت بر مشکلات پزشکی وجود دارد. این روش ها عبارتند از :

اشعه X

اشعه X یا رادیوگرافی ساده ، اغلب برای مشاهده استخوان ها ، قفسه سینه یا شکم مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از اشعه X ، ساختارهای متراکم تر از قبیل استخوان ها سفید دیده می شوند ؛ در حالی که نواحی پر شده با هوا مثل ریه ها سیاه دیده می شوند. بیشتر ساختارهای بدن بین این دو به صورت سایه های خاکستری دیده می شوند.

اشعه X به تنهایی برای تشخیص مشکلاتی از قبیل شکستگی ها ، ذات الریه یا انسداد روده ، مورد استفاده قرار می گیرد. ولی اغلب مطالعات تصویر برداری بیشتری مورد نیاز می باشد. اشعه X قفسه سینه ، گاهی اوقات سرطان ریه را تشخیص می دهد.

ناحیه ای از بدن که تحت بررسی قرار گرفته است ، می تواند محدودیت هایی را در خصوص بازده اشعه X اعمال نماید. در نواحی که چندین ساختار همپوشانی می کنند ( مثل استخوان ترقوه ، قلب ، ریه ، در سمت چپ قفسه سینه ) ، یک ناهنجاری در مقایسه با اشعه X در بخش جلوی بازو ، کمتر قابل رویت می باشد.

تکنیک های تخصصی اشعه X ، برای غربالگری مشکلات خاص مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال ماموگرافی دیجیتال ، یک تکنیک اشعه X می باشد ، که از پرتوتابی با دوز کم برای شناسایی سرطان پستان استفاده می نماید.

 

 

توموگرافی کامپیوتری (CT)

توموگرافی محوری کامپیوتری (اسکن CT یا CTA) ، از یک سری اشعه های X به اضافه کامپیوتر برای تولید تصاویر با برش عرضی از داخل بدن استفاده می کند. CT تصاویر دقیق تری را در مقایسه با اشعه X تولید کرده و در نواحی دارای همپوشانی ، بهتر عمل می کند. اسکن های CT می تواند ناهنجاری های کوچک تر را که در اشعه X قابل تشخیص نمی باشد ، شناسایی کند.

استفاده از رنگ های کانتراست برای اسکن CT، می تواند قابل رویت بودن در برخی نواحی از قبیل مجرای گوارشی را بهبود بخشد. در برخی موقعیت ها ، روندهای CT از قبیل آنژیوگرافی CT اطلاعاتی را فراهم می آورد ، که به روندهای تهاجمی تری نیاز دارد.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی ( MRI )

تصویر برداری رزونانس مغناطیسی ، از میدان های مغناطیسی قوی و امواج رادیویی ، برای تولید تصاویر از داخل بدن استفاده می کند. MRI تست خوبی برای ارزیابی بافت نرم ، از قبیل مغز ، نخاع ، اعصاب ، عضلات ، تاندون ها و بافت های سینه می باشد.

MRI در ناهنجاری های مغز ، نخاع و اعصاب محیطی ، به پزشک این امکان را می دهد تا مشکلاتی را که قبلاً به عنوان مشکلات بالینی تصور می شدند ، تشخیص دهد. برای مثال پزشکان اکنون می توانند اسکلروزهای چندگانه ، را که تشخیص آن قبلاً تنها به ارزیابی علائم محدود بوده است ، به وسیله MRI تشخیص دهند.

در غربالگری پستان ، MRI دقیق تر از ماموگرافی می باشد. یک تکنیک جدید به نام fast MRI روش سریعی است که در آینده ، بعنوان تکنیک تشخیص دقیق تر و زودهنگام سرطان پستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

اولتراسوند

اولتراسوند از امواج صوتی ( انرژی اکوستیک ) برای تولید تصایر متحرک ، از بخش هایی از بدن استفاده می کند. این روش که بهترین تکنیک برای آزمایش جنین در طول بارداری شناخته شده است ، در موقعیت های پزشکی دیگر نیز کاربرد دارد.

  • سونوگرافی پستان می تواند کیست ها را از توده های پستانی تشخیص دهد.
  • سونوگرافی قلب ( اکوکاردیوگرام ) برای ارزیابی عروق قلب ، حرکت قلب ، پریکاردیوم ( آستر قلب ) و موارد دیگر ، قابل استفاده می باشد.
  • سونوگرافی تیروئید که برای ارزیابی تیروئید قابل استفاده است.
  • سونوگرافی شکم اغلب برای بررسی سنگ کیسه صفرا یا دیگر مشکلات پزشکی ، مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سونوگرافی لگن که اغلب برای مشاهده کیست های تخمدان ، مورد استفاده قرار می گیرد.

در سونوگرافی از پرتوتابی استفاده نمی شود ؛ و بنابراین برای بارداری بی خطر می باشد.

فلوروسکوپی

فلوروسکوپی از اشعه های X ولی در زمان واقعی ، برای خلق تصاویر متحرک از بدن استفاده می کند. برای مثال فلوروسکوپی ، برای تعیین تغییرات در جریان کانتراست در مفاصل در خصوص حرکات مختلف ، در مجاری گوارشی یا برای نظارت پیشرفت در طول وارد کردن یک سرعت نگار ، کاربرد دارد.

اسکن های دارویی هسته ای

تصویربرداری دارویی هسته ای ، شامل تکنیک هایی است که از مواد رادیواکتیو استفاده می کند ؛ که سپس توسط یک دوربین برای تولید تصاویر از داخل بدن شناسایی می شود. اگر چه بیشتر روش های تصویر برداری، ساختاری در نظر گرفته می شوند ، یعنی ساختارهای داخل بدن را شرح می دهند ؛ ولی این اسکن ها برای ارزیابی نحوه عملکرد نواحی مختلف بدن ، نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی موارد ماده رادیواکتیو ، برای درمان سرطان نیز استفاده می شود.

رادیولوژی در تهران

برخی از مثال های مربوط به اسکن های دارویی هسته ای عبارتند از :

توموگرافی پرتو پوزیترون ( اسکن PET)

که در آن ، یک گلوکز رادیواکتیو در رگ تزریق شده و سپس یک اسکنر پرتو پوزیترون ، برای ثبت پرتو تابیده شده مورد استفاده قرار می گیرد. این گلوکز رادیواکتیو در نواحی از بدن با سرعت متابولیکی بالاتر ، غلیظ می شود. PET عموماً برای ارزیابی وجود متاستاز سرطان در بدن استفاده می شود.

توموگرافی کامپیوتری پرتو فوتون واحد ( SPECT )

اسکن استخوان که در آن یک ردیاب رادیواکتیو که توسط استخوان قابل جذب می باشد ، تزریق می شود. این اسکن ها ، سرطان در استخوان ، عفونت های استخوان ، شکستگی ها و موارد دیگر را تشخیص می دهند.
اسکن تیروئید که در آن ، ید رادیواکتیو در یک رگ تزریق می شود و یک دوربین ، الگوی جذب آن در غده تیروئید را تعیین می نماید. این تکنیک عمدتاً برای بررسی علل پرکاری تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد.

تست های تنش کاردیولیت

در طول یک تست تنش ، یک ردیاب رادیواکتیو تزریق می شود. ردیاب می تواند ، به تعیین نحوه عملکرد بخش های مختلف قلب و در نتیجه وجود بیماری عروق کرونری ، کمک کند.