زمان مطالعه: 5 دقیقه

متداول ترین روش تشخیص بیماری کبدی ، سونوگرافی کبد می باشد . روش های تشخیصی هر روز در حال پبشرفت می باشد. بیماری کبدی همانند مرض دیابت ، نوعی بیماری خاموش به حساب می آید و اخیرا در جامعه بسیار شیوع پیدا کرده است. به کمک سونوگرافی می توان این بیماری ها را در مراحل اولیه شناسایی و اقدام درمانی مناسب را انجام داد. از آن جایی که این پروسه تشخیصی حساس می باشد و بایستی درست ترین نتایج را حاصل کند ، بایستی به بهترین مرکز سونوگرافی غرب تهران ، مهر ایرانیان ، مراجعه نمایید. بدنی نحو زیر نظر بهترین دکتر و به کمک بهترین تجهیزات ، تصویربرداری از کبد شما به انجام می رسد.

 

سونوگرافی کبد - سونوگرافی مهر ایرانیان

 

ابتدایی ترین روش برای تشخیص بیماری های کبد ، خصوصا در موارد ابتلا به سرطان کبد ، سونوگرافی کبد می باشد. این روش سونوگرافی به کمک  امواج صوتی با فرکانس بالا ، برای ایجاد یک تصویر از یک ناحیه بدن صورت می پذیرد. این روند می تواند رشد سلول های غیر طبیعی در کبد بیمار را نشان دهد. مرکز مهر ایرانیان ، بهترین مرکز سونوگرافی در تهران است ، که خدمات سونوگرافی کبد را ارائه می نماید.

انوع روش های تشخیصی بیماری کبد

  • سونوگرافی کبد
  • سی تی اسکن
  • ام آر آی

کبد چرب و انواع آن

در خون دو نوع چربی وجود دارد که عبارتند از : کلسترول و تری گلیسرید. در مواقعی که تری گلیسرید در قسمت سیتوپلاسم سلول های کبدی تجمع پیدا می کند ، این روند سبب بیماری کبد چرب می شود و بسته به شدت و مقدار این تجمع ، درجات متفاوتی از این عارضه به وجود می آید. رسوبات چربی در کبد به دو دسته تقسیم می شود ، که یکی از انواع آن رسوب ناشی از مصرف الکل است ؛ اما انواع دیگری از کبد چرب غیر الکلی نیز وجود دارد .

علل بروز بیماری کبد چرب

یکی از عوامل اصلی این بیماری دیابت مقاوم به انسولین می باشد. بعد از دیابت دلیل این عارضه سندرم های متابولیک است ؛ در صورتی که به هر دلیلی که بدن دچار اختلال در سوخت و ساز بدن شود ، این رسوب و تجمع تری گلیسرید اتفاق می افتد. زمانی که بیش از حد از یکسری داروهای خاص استفاده شود ، این استفاده نادرست موجب بروز این بیماری می شود. همچنین انواع هپاتیت های ویروسی ، مانند نوع آ ، ب و ث می تواند در فرآیند این بیماری منجر به کبد چرب شود. انواع رژیم های که بدون مشورت و تجویز پزشک انجام می شود ، خود می تواند عامل این بیماری باشد. وراثت نیز در شیوع این بیماری نقش بسیار کمی دارد.

 

سونوگرافی کبد - سونوگرافی مهر ایرانیان

 

شیوع کبد چرب

در صورتی که کل جمعیت جامعه را در نظر بگیریم ، میزان شیوع بیماری کبد چرب حدود پانزده درصد است. ولی اگر این بیماری همراه با بقیه موارد باشد ، این آمار تغییر خواهد کرد. به طور مثال اگر همراه با مصرف الکل باشد ، از پانزده به چهل و پنج درصد افزایش پیدا خواهد کرد. در صورتی که افراد با افزایش چربی خون مواجه باشند ، این میزان به هفتاد و پنج درصد می رسد. در موارد چاقی باز به همین میزان می باشد ؛ اما موردی که خیلی این آمار را بالا می برد چاقی همراه با الکل است ، که میزان شیوع و ابتلا به کبد چرب را به نود و پنج درصد می رساند ، که آمار بسیار بالایی می باشد.

نکات قبل از سونوگرافی کبد

پیش از آن که برای انجام سونوگرافی کبد به بهترین مرکز سونوگرافی غرب تهران مراجعه کنید ، بهتر است از مصرف غذاهای چرب در روز قبل خودداری کنید . در بیشتر حالات پزشک توصیه می کند ، که حتما ناشتا باشید ؛ اما در بعضی از موارد هم نیاز به ناشتا بودن فرد نمی باشد. مصرف مایعات مثل آب ، چای و غیره بلامانع می باشد.

چگونگی انجام سونوگرافی کبد

در این مرحله پزشک دستگاه سونوگرافی را بر پوست بیمار فشار می دهد و آن امواج را اسکن می کند. اسکن روی صفحه نمایش ظاهر می شود . سپس گزارش به متخصص شما ارسال می شود. اگر GP شما برای تست ارسال شود ، نتایج برای جراحی فرستاده خواهد شد . سونوگرافی کبد از پنج دقیقه تا حدود نیم ساعت زمان لازم دارد. اسکن سونوگرافی یک روش بسیار امن است ، که تقریبا بدون هیچ گونه خطایی برای فرد انجام می شود.

دلایل انجام سونوگرافی کبد

  • ارزیابی کلیه ها
  • بررسی کبد
  • کیسه صفرا
  • پانکراس
  • طحال
  • آئورت شکمی

نقش روش های تصویربرداری و سونوگرافی در تشخیص این بیماری چیست ؟

بیماری های کبد ، مستثنی از دیگر بیماری دستگاه گوارش و سایر قسمت های دیگر بدن نیستند. حتما باید این را در نظر بگیریم که روشی که برای تشخیص در بیمار استفاده می کنیم ، اولا مقرون به صرفه باشد ، در دسترس باشد و بتوانیم سریع انجام دهیم ؛ در عین حال کمترین میزان ضرر را داشته باشد. در راس این روش های تشخیصی سونوگرافی کبد قرار دارد که یکی از راه های تشخیصی مقایسه بافت کبد با دیگر قسمت های بدن می باشد و بایستی در بهترین مرکز تصویربرداری غرب تهران به انجام رسد.  سی تی اسکن و ام آر آی هم روش های تشخیصی دیگر هستند. البته یک روش جدید بنام فیبرواسکن است که بیشتر پزشکان گوارش از آن استفاده می کنند ، که آن هم یک نوعی از سونوگرافی است که با امواج ماورا صوت کار می کند و به همین شکل ، آن امواج را به داخل کبد می فرستند و بسته به میزان سختی بافت کبد ، نوع و شدت ضایعه را تشخیص می دهد.

 

سونوگرافی کبد - سونوگرافی مهر ایرانیان

سونوگرافی کبد به چه دلیل در افراد انجام می شود ؟

طی انجام این پروسه در بهترین مرکز سونوگرافی غرب تهران ، امواج صوتی با فرکانس بالا تصاویری از کبد شما ایجاد می کنند. این تصاویر می توانند هر گونه تغییر در کبد شما از جمله رشد سرطان را نشان دهد. در افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستند ، ممکن است هر 6 ماه یکبار ، سونوگرافی کبد توصیه شود . پیشنهاد می شود در افراد بالای چهل سال و افرادی که عوامل ریسک ابتلا به این بیماری کبدی را دارند ، بهتر است سالی یکبار از روش سونوگرافی که یک روش در دسترس تر و کم هزینه تر است ، استفاده شود.