زمانی که آزمایش های دیگر نشان می دهند که احتمال سرطان سینه در شما وجود دارد، نیاز به بیوپسی پستان می باشد. احتیاج به بیوپسی به معنی ابتلا به سرطان پستان نیست. بیوپسی پستان تنها راهی است که می تواند سرطان سینه را پیدا کند. در طی بیوپسی رادیولوژیست سلول ها را از منطقه مشکوک حذف می کند تا بتواند در آزمایشگاه این سلول های را مورد بررسی قرار دهد که آیا سلول های سرطانی وجود دارند یا خیر. مرکز تصویربرداری مهر ایرانیان ، بهترین مرکز تصویربرداری پزشکی در غرب تهران ، با تجهیزات پیشرفته ماموگرافی ، خدماتی در زمینه غربالگری و پیگیری بیماران سرطانی ارائه می کند.
منظور از بیوپسی چیست ؟
بیوپسی یا همان تکه برداری یا نمونه برداری ، یک آزمایش پزشکی است که به صورت سرپایی توسط متخصص رادیولوژی زیر دستگاه سونوگرافی انجام می گیرد و بدین ترتیب پزشک بدون انجام جراحی تهاجمی و خونریزی و بخیه از ماهیت توده داخل بدن آگاه می شود.
چرا بیوپسی پستان انجام می شود ؟
بررسی توده های پستان از نظر سرطانی بودن ، هدف اصلی انجام نمونه برداری پستان می باشد. در مواردی که پزشک با معاینه فیزیکی یا لمس سینه ها ، متوجه وجود توده در آن ها شود و یا نتایج تست هایی چون ماموگرافی ، سونوگرافی سینه یا MRI ، حاوی موارد مشکوکی باشد ، انجام بیوپسی سینه از جانب پزشک برای بیمار تجویز می شود. ممکن است علاوه بر حس کردن توده ، در اثر مشاهده تغییرات زیر در سینه ها ، پزشک انجام نمونه برداری سینه را تجویز نماید :
- ایجاد فرو رفتگی یا گودی در نوک سینه
- ترک خوردن پوست سینه یا پوسته پوسته شدن آن
- خروج ترشحات خونی از نوک سینه
چنانچه لازم است بیوپسی پستان انجام دهید ، در انتخاب مرکز درمانی دقت کنید. مهرایرانیان بهترین مرکز سونوگرافی و انجام تست های غربالگری سرطان در غرب تهران ، واقع در محدوده ستارخان است که شما می توانید برای انجام پروسه و تست های تشخیصی به آن جا مراجعه فرمایید.
بیماری های خوش خیم سینه
سرطان پستان یک نوع بیماری است که عده ای زیادی ازمردان و زنان را تحت تأثیر قرار می دهد اما بروز در مردان بسیار نادر است. به طور کلی یک بیماری است که سلول های آلوده را رشد و تغییر می دهد و از کنترل خارج می کند. این امر دومین علت مرگ در خانم ها است. انواع سرطان سینه در خانم ها متفاوت هستند. در کار بالینی به وجود آمدن یک توده قابل لمس جدید در پستان یا یک ضایعه پستانی در ماموگرافی شایع است . با اینکه نگرانی زیادی در مورد خطر سرطان وجود دارد ، اکثر توده های پستانی و سایر شکایات مربوط به پستان خوش خیم هستند.
روش های متعددی برای افتراق ضایعات خوش خیم از ضایعات بدخیم پستان در دسترس است ؛ از جمله معاینه بالینی ، ماموگرافی ، سونوگرافی ، بیوپسی پستان با سوزن مرکز دار ، بیوپسی باز پستان و آسپیراسیون با سوزن ظریف . تنها عامل خطر در 75 درصد از زنانی که مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده شده اند ،سن بالا بوده است . معاینه بالینی پستان مهم است ،با این حال اکثر توده های پستانی باید به کمک پرتونگاری بررسی شوند و ضایعات توپر نیاز به بیوپسی دارند تا بدخیمی در آن ها رد شود .
تمامی پروسه های فوق در بهترین مرکز سونوگرافی و تصویربرداری پزشکی غرب تهران ، یعنی کلینیک مهر ایرانیان به انجام می رسد.
تشخیص های افتراقی سرطان پستان
- کیست
- آبسه
- سرطان اولیه پستان
- تومور فیلودس
- پاپیلوم
- کالاکتوسل
- ضربه
- گره داخل پستانی
- اسکار
- نکروز چربی
- گره های فیزیولوژیک طبیعی
- فیبرو آدنوم
ارزیابی تشخیصی
برای اثبات خطرات زمینه ای ، اطلاعات مربوط به شرح حال را جمع آوری کنید. این اطلاعات شامل سن ، وضعیت قاعدگی ، تعداد بارداری ، سابقه خانوادگی ، نتایج بیوپسی پستان قبلی و مصرف هورمون های خارجی است . معاینه بالینی پستان باید بر موارد زیر دلالت داشته باشد :
اندازه تخمینی ، محل ، قابلیت حرکت و قوام و همچنین تورفتگی پوست که می توانند دلیل بر بررسی های بیشتر شود. بررسی های بیشتر با کمک سونوگرافی و ماموگرافی و در صورت لزوم بیوپسی ، آن ها در بهترین مرکز سونوگرافی و ماموگرافی غرب تهران ، انجام می شود .
ارتباط سن بیمار با ارزیابی های تشخیصی
در صورتی که سن بیمار بیشتر از 35 سال باشد ،سونوگرافی یا آسپیراسیون یا سوزن ظریف برای اینکه تعیین شود آیا ضایعه کیستی است یا توپر . اما اگر سن بیمار کمتر از 35 سال باشد در مرحله اول باید ماموگرافی تشخیصی صورت گیرد. اگر ضایعه ظاهرا خوش خیم باشد که در ماموگرافی دیده نمی شود . آنگاه سونوگرافی اندیکاسیون دارد تا معین شود آیا ضایعه کیستی است یا توپر .
انواع سرطان سینه
- سرطان غیر تهاجمی : در مورد سرطان غیر تهاجمی ، سلول هایی سرطانی که در سینه بدون عملکرد ، قرار می گیرند. اغلب این سلول های سرطانی خوش خیم هستند.
- سرطان عفونی یا تهاجمی : شایع ترین نوع سرطان پستان است. سلول های سرطانی از کانال های شیر شروع می شوند و سپس دیواره چسب را به وسیله سیستم لنفاوی و خون به بافت چربی سینه گسترش می دهند.
- غدد لنفاوی : این نوع سرطان پستان بسیار رایج است. از غدد تولید کننده شیر شروع می شود و در سایر قسمت های بدن گسترش می یابد.
- سرطان پستان التهابی : این نوع سرطان بسیار نادر است و به وضوح بر روی پوست بیرونی پستان مشخص شده و رنگ آن قرمز می شود. سلول های سرطانی مانع بین عروق لنفاوی و پستان شده و سبب آسیب جدی به شکل سینه می شود.
- آسیب نوک پستان : این نوع سرطان سینه در کانال های داخلی ایجاد می شود و به طور پیوسته روی پوست نوک پستان و هاله اطراف گسترش می یابد که ممکن است منجر به خونریزی و خارش شود.
تشخیص سرطان پستان در تهران
سرطان پستان گاهی اوقات پس از رسیدن به مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود و برای درمان بسیار دیر است. بنابراین خانم های بالای 20 سال توصیه می شود تا بر روی معاینه های اولیه پستان تکیه کنند و برای افراد بالای 35 سال از ضروریات به حساب می آید. پزشکان آزمایش های لازم برای بیماران مبتلا به سرطان پستان و یا سوء ظن از عفونت و تشخیص با برآورد نتایج حاصل از آزمایش های زیر انجام می دهند:
- بررسی بالینی پستان
- تصویربرداری یا سی تی اسکن
- کنترل و نظارت بر هر گونه تغییر در شکل پستان
- به منظور بررسی توده در زیر پوست
- تشخیص حضور ترشحات زرد شیری
- بیوپسی پستان
- بافت و مطالعه موردی بیوپسی غدد لنفاوی (خارج کردن بخشی از بافت حاصل در سینه و قرار دادن آن زیر میکروسکوپ)
- معاینه سونوگرافی
- اسکن استخوان برای تشخیص گسترش سرطان به استخوان
- اسکن (PET scan )
برای انجام هر یک از آزمایش و تست های نامبرده می توانید به بهترین مرکز تخصصی تصویربرداری پزشکی ، مهر ایرانیان ، در منطقه ستارخان واقع در غرب تهران رجوع کنید.
انواع مختلف بیوپسی پستان وجود دارد. در بعضی از موارد بیوپسی پستان ها با کمک سوزن انجام می شود و در بعضی دیگر از برش (برش در پوست) استفاده می کنند . هر کدام از این روش ها جوانب مثبت و منفی دارد.
آمادگی برای بیوپسی پستان
در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید ، یا داروی به خصوصی را مصرف می کنید ، یا نسبت به مواد بی حسی و بیهوشی دارای سابقه آلرژی یا حساسیت هستید ، قبل از انجام روند نمونه برداری از سینه در تهران ، در خصوص شرایط پزشکی تان با پزشک صحبت کنید. همچنین لازم است قبل از انجام روند بیوپسی ، مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین را کنار بگذارید ؛ چنانچه از این داروها استفاده می کنید ، به پزشک اطلاع دهید.
ممکن است پزشک انجام ام آر آی در حین بیوپسی پستان را برای شما تجویز کند ؛ در این صورت اگر در بدن شما ایمپلنت های الکترونی مانند پیس میکرها وجود دارند ، پزشک را مطلع نمایید. یکی دیگر از مواردی که لازم است در خصوص آن با پزشک صحبت کنید ، بارداری یا احتمال آن می باشد.
همراه داشتن یک سوتین مناسب در روز انجام روند ، اهمیت زیادی دارد. برای جلوگیری از بروز التهاب و درد پس از بیوپسی ، ممکن است توسط بهترین مرکز نمونه برداری در غرب تهران به شما کمپرس سرد داده شود ، که استفاده از سوتین مناسب ، می تواند کمک زیادی به نگه داشتن کمپرس سرد نماید.
انتخاب روش بیوپسی پستان بستگی به موارد زیر دارد:
- تغییر حالات سینه چقدر مشکوک به نظر می رسد.
- محدوده مشکوک در سینه ها
- اگر بیش از یک مورد مشکوک وجود داشته باشد.
نظر پزشک در بهترین مرکز تصویربرداری پزشکی تهران
صرف نظر از نوع بیوپسی ، نمونه های بیوپسی به یک آزمایشگاه ارسال می شود .به طور معمول چند روز طول خواهد کشید تا نتایج را بیابید.
انواع بیوپسی پستان
در بهترین مرکز سونوگرافی و نمونه برداری در غرب تهران ، هر سه روش بیوپسی پستان انجام می شود.
بیوپسی آسپیراسیون سوزن (FNA)
در بیوپسی FNA ، یک سوزن بسیار نازک و توخالی که به یک سرنگ وصل شده است، برای خارج کردن مقدار کمی بافت از یک منطقه مشکوک استفاده می شود. سوزن مورد استفاده برای بیوپسی FNA نازک تر از آن است که برای آزمایش خون استفاده می شود.
بیوپسی سوزن هسته
یک بیوپسی هسته با استفاده از یک سوزن بزرگتر برای نمونه گیری تغییرات پستان که در سونوگرافی ، ماموگرافی یا MRI دیده می شود.
بیوپسی جراحی
در موارد نادر ، جراحی برای حذف تمام یا بخشی از توده برای آزمایش مورد نیاز است. این بیوپسی جراحی یا بیوپسی باز است. اغلب جراح کل جرم یا ناحیه غیر طبیعی و همچنین حاشیه اطراف بافت پستان طبیعی را از بین می برد.
2 نوع بیوپسی جراحی وجود دارد:
- یک نمونه بیوپسی برشی که تنها بخشی از منطقه مشکوک را حذف می کند
- بیوپسی اکسینال ، کل تومور یا ناحیه غیرطبیعی را از بین می برد
بسته به شرایط بیمار بهترین روش ممکن برای بیمار پیشنهاد می گردد .
نکاتی راجع به هر یک از انواع بیوپسی پستان :
بیوپسی آسپیراسیون سوزن (FNA) :
متخصصین بهترین مرکز بیوپسی سینه غرب تهران در راستای شناسایی و تشخیص وجود هر گونه مورد مشکوک ، بافت یا مایع نمونه برداری شده را بررسی می کنند. از جمله مزایای این روش از بیوپسی پستان این است که در زمانی کوتاه به انجام می رسد ، به بیهوشی نیازی ندارد ، برای برداشتن نمونه بر روی پوست برشی ایجاد نشده و به همین خاطر نیازی به زدن بخیه نیست. مزیت دیگر این است که اسکاری در محل برداشت نمونه بر جای نمی ماند. حتی این امکان وجود دارد که برای بعضی از بیماران ، جواب تست همان روز آماده و تحویل داده شود.
اما باید این احتمال را هم در نظر گرفت که ممکن است در حین انجام بیوپسی آسپیراسیون سوزن (FNA) ، سوزن به نقطه قرارگیری سلول های سرطانی وارد نگردد و به همین ترتیب بعد از انجام بیوپسی پستان ، وجود سرطان شناسایی نشود. همچنین یکی دیگر از محدودیت های این روش این است که ممکن است پزشک نتواند به میزان کافی از سلول ها نمونه برداری کند تا برای انجام تست های دیگر به آزمایشگاه فرستاده شود.
اگر نتیجه تست بیوپسی پستان به روش FNA مشخص و شفاف نباشد ، پزشک برای تشخیص دقیق تر به دیگر روش های نمونه برداری پستان مثل بیوپسی سوزن هسته یا جراحی روی می آورد.
بیوپسی سوزن هسته (Core needle biopsy) :
این روش از بیوپسی پستان می تواند در کنار گاید تصویری نیز به انجام برسد که عبارتند از :
- توموسنتز یا ماموگرافی دیجیتال سه بعدی
- گاید اولتراسوند ( سونوگرافی )
- گاید MRI
این که فرایند نمونه برداری از پستان به روش سوزن هسته به همراه کدام یک از پروسه های فوق به انجام رسد بسته به شرایط شما داشته و این که با توجه به وضعیت تان چه روندی می تواند موارد مشکوک و غیرطبیعی را مشخص کند.
نتیجه ای که از تست بیوپسی سوزن هسته (CNB) بدست می آید ، عموما به طور شفاف وجود یا عدم وجود سرطان را مشخص می کند. در شرایطی که به هر دلیلی نتیجه بدست آمده از تست CNB معلوم نباشد ، راه حل نهایی بیوپسی پستان از طریق جراحی است.
پس از بیوپسی پستان چه اتفاقی می افتد ؟
پس از انجام نمونه برداری سینه می توانید به منزل بازگشته و فعالیت های روزانه خود را دنبال کنید. نمونه هایی که از سینه شما تهیه شده ، برای بررسی بافت های توده های پستان از نظر سرطانی بودن ، به آزمایشگاه پاتوبیولوژی ارسال می شود و پس از چند روز ، می توانید نتیجه آن را دریافت نمایید. برای جلوگیری از بروز عفونت لازم است ، پانسمان روی سینه خود را تعویض نموده و زخم ناشی از نمونه برداری ، را تمیز نگه دارید. دستورالعمل های لازم برای مراقبت از زخم ناحیه نمونه برداری ، توسط پزشک بهترین مرکز نمونه برداری و سونوگرافی غرب تهران به شما ارائه می شود. در صورتی که پس از بیوپسی پستان علائم زیر را مشاهده کردید ، لازم است بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید:
- داشتن تب بالای 38 درجه
- بروز قرمزی در ناحیه نمونه برداری
- احساس گرما و داغی در ناحیه بیوپسی
- خروج ترشحات چرکی یا خونی از ناحیه نمونه برداری
آیا بیوپسی پستان درد دارد؟
بعد از تشخیص وجود ضایعه از طریق سونوگرافی یا ماموگرافی در پستان بیمار، این ضایعه نیاز به انجام نمونه برداری و یا بیوپسی دارد. نگرانی بیشتر بیماران این است که آیا این روش دردناک است یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر، اصلا جای نگرانی نیست چون با بی حسی انجام می شود. در مرکز سونوگرافی مهر ایرانیان که در غرب تهران ، منطقه ستارخان واقع است ، انجام این نمونه برداری ، تحت بیهوشی انجام می شود که زیاد توصیه نمی شود و مختص افرادی است که از انجام بیوپسی پستان می ترسند. توصیه ما به بیمارانی که قرار است بیوپسی پستان انجام دهند این است که اصلا نگران نباشند پروسه دردناک نیست و بعد از انجام نمونه برداری می توانند به فعالیت های روزمره خود ادامه دهند.
توصیه های بعد از انجام بیوپسی سینه
- توصیه می شود بعد از انجام بیوپسی به مدت 48 ساعت از استحمام خود داری کنید.
- همچنین توصیه می شود از فعالیت های سنگین و فعالیت هایی که باعث استرس و تنش های عصبی می شود پرهیز کنید.
نتیجه بیوپسی پستان چگونه به دست می آید؟
یک متخصص آسیب شناس در مرکز نمونه برداری خوب در تهران نمونه مورد آزمایش را بررسی می کند و یک تشخیص نهایی را ایجاد می کند. با توجه به امکانات ، رادیولوژیست یا پزشک ارجاع شما ، نتایج به دست آمده را با شما به اشتراک می گذارد. رادیولوژیست همچنین نتایج بیوپسی را ارزیابی خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که آسیب شناسی و یافته های تصویر برداری یکدیگر را تشریح می کنند. در برخی موارد ، حتی اگر سرطان تشخیص داده نشود ، ممکن است در صورت بروز خطا با یافته های تصویربرداری ، بیوپسی و انواع تصویربرداری توصیه شود.
آزمایشات بعدی ممکن است ضروری باشد. پزشک شما دلیل دقیقی برای درخواست آزمایش های دیگر توضیح می دهد. گاهی اوقات انجام این آزمایشات به این دلیل انجام می شود که نیاز به ارزیابی بیشتر و با تکنیک های دقیق است تا نسبت به آن درمان تعیین شود. همچنین معاینه های مجدد نیز بعد از دریافت پاسخ آزمایشات ضروری است . معاینات بعدی گاهی بهترین راه برای آن است که آیا درمان صورت گرفته و یا در طول زمان تغییری در سینه ایجاد شده است یا خیر.
آیا بیوپسی پستان عوارض دارد؟
برخی از عوارض در بررسی تصویری بیوپسی پستان ارائه شده است. بیوپسی پستان یک روش معمول انجام شده است که نقش مهمی در تحقیق در مورد سرطان پستان ایفا می کند. عوارض جدی مربوط به آن نادر است. شایع ترین مشکل خونریزی است که معمولا در زمان معالجه به آسانی کنترل می شود. 15 دقیقه اعمال فشار به طور معمول خونریزی شریانی را تحت کنترل قرار می دهد. برای انیکه این عوارض کنترل شوند باید برای انجام بیوپسی سینه به بهترین مرکز نمونه برداری و سونوگرافی تهران مراجعه کنید.
آیا با انجام بیوپسی پستان دچار سرطان می شوید ؟
انجام بیوپسی تحت هدایت تصویر برداری ، امروزه در تمام مراکز معتبر دنیا ، از جمله بهترین مرکز تصویربرداری پزشکی تهران یعنی مهر ایرانیان ، به عنوان روشی بی خطر در حال انجام می باشد. تصوراتی از قبیل بدخیم شدن ضایعه خوش خیم با انجام بیوپسی ، وخیم تر شدن شرایط توده بدخیم و یا پخش شدن توده یا متاستاز ، به دلیل انجام بیوپسی هیچ گونه پایه و اساس عملی نداشته ، و مورد تائید مراکز معتبر علمی جهان نیست.
گاهی بیماران توده های سینه را به تخم مرغ تشبیه می کنند ، که سوزن زدن به آن سبب تخریب بافت توده و انتشار سلول های تومور می شود. این تشبیه کاملا نابجا است و لازم است ، به این بیماران یادآوری کنیم که روکش و کاوری که بر روی نی نیدل های بیوپسی وجود دارد ، به هیچ عنوان اجازه پخش شدن نمونه توده را در پستان نمی دهد.
بعد از انجام بیوپسی پستان در تهران ، چه مراقبت هایی نیاز است ؟
مراقبت های بعد از بیوپسی پستان به شرح زیر می باشند :
بعد از انجام بیوپسی به روش آسپیراسیون یا سوزن هسته ای ، پزشک از شما می خواهد محل ورود سوزن به پوست را تمیز و به دور از رطوبت نگه دارید. در خصوص پانسمان نیز پیشنهاد می گردد که پس از یک الی دو روز آن را از محل بردارید. بروز کمی درد و کبودی بعد از این پروسه ها طبیعی است. بدین ترتیب دکتر توصیه می کند برای حفظ فشار در این ناحیه و کمک به خون رسانی و بهبود سریع تر درد و کبودی ، برای چند روز به طور شبانه روزی از سوتین های مناسب استفاده کنید. بهتر است در چند روز اول پرداختن به فعالیت های سنگین را کنار بگذارید.
بعد از بیوپسی جراحی در بهترین مرکز سونوگرافی و نمونه برداری در غرب تهران احتمالا به شما گفته می شود که پانسمان ها را تا اولین جلسه ویزیت بعد از عمل حفظ کنید. بعد از این نوع بیوپسی نیز ، به دلایل گفته شده ، دکتر توصیه می کند تا از سوتین های طبی استفاده کنید. تا زمانی که دکتر اجازه دهد باید از استحمام و دوش گرفتن امتناع کنید. در سمتی که بیوپسی به انجام رسیده است ، در بازو آن سمت کمی گرفتگی و درد احساس خواهید کرد و ممکن است برای انجام برخی کارهای روزانه به کمک نیاز پیدا کنید.
کنترل اثرات جانبی بعد از بیوپسی پستان
معمولا بعد از پروسه آسپیراسیون سوزنی علائمی خیلی کم و خفیفی نمود پیدا می کنند. اثرات جانبی بعد از بیوپسی هسته سوزنی نسبت به آسپیراسیون شدت بیشتری دارند. مشخصاً اثرات جانبی پس از بیوپسی جراحی از دو روش قبلی شدیدتر بوده و بهبودی آن ها به زمان بیشتری نیازمند است. بسته به اندازه نمونه گرفته شده ، احتمال دارد کمی درد و ورم را در آن ناحیه احساس نمایید. برای کنترل این اثرات جانبی بعد از بیوپسی پستان می توانید از موارد زیر کمک بگیرید :
- کمپرس یخ
- سوتین های طبی
- داروی مسکن (استامینوفن)
تفسیر نتایج بدست آمده از بیوپسی پستان
نتایجی که از نمونه برداری پستان در بهترین مرکز بیوپسی سینه در تهران بدست می آید به صورت مثبت ، منفی یا نا معلوم تفسیر میشوند. اگر نتیجه نا معلوم باشد یعنی برای پی بردن به جواب اصلی و قطعی به بررسی های بیشتر و انجام بیوپسی های دیگر نیاز است. یافته هایی که از گزارش تفسیر بیوپسی بدست می آیند عبارتند از :
- شرایط نرمال و عادی
- کیست خوش خیم پستان
- کیست های پستانی با ریسک ابتلا به سرطان
- کارسینوم درجا
- سرطان
به منظور انجام دقیق تر و آسان تر پروسه نمونه برداری از سینه ، ابزار و متدهایی به عنوان گاید و راهنما در کنار پروسه اصلی مورد استفاده قرار می گیرند که عبارتند از :
- بیوپسی استریوتاکتیک
- بیوپسی به کمک وکیوم
- گاید اولتراسوند یا همان سونوگرافی
بیوپسی پستان به کمک وکیوم در تهران
بیشتر ناهنجاری های سینه ( لکه های کوچک کلسیم یا توده های کوچک ) که به بیوپسی با کمک وکیوم نیاز دارند ، تنها از طریق ماموگرام قابل مشاهده می باشند. برای انجام این رویه در بهترین مرکز تصویربرداری غرب تهران ، یک دستگاه مخصوص ماموگرافی استفاده می شود تا ناحیه دقیق ناهنجاری در سینه مشخص گردد. این رویکرد را می توان به صورت خوابیده و یا نشسته به انجام رساند.
مانند روش های دیگر سینه فرد داخل دو صفحه قرار گرفته و از آن تصویر برداری می شود. پس از این مرحله ، روی سینه به وسیله ضد عفونی کننده تمیز می شود و داروی بیحسی به آن تزریق خواهد شد. بعد از این قدم ، چند بار دیگر از پستان عکس برداری خواهد شد تا جایگاه دقیق سوزن و بیوپسی تعیین شود.
در مرحله بعد یک برش سه تا چهار میلی متری در قسمت بی حس شده ایجاد می شود و از طریق آن سوزن وارد خواهد شد. زمانی که رادیولوژیست از نمونه های به دست آمده راضی باشد ، یک گیره تیتانیومی کوچک ( دو میلی متر ) از طریق سوزن داخل سینه قرار داده می شود. این امر به این علت انجام می شود که در صورتی که در آینده نیاز به جراحی بود ، محل ناهنجاری با سهولت بیشتری تشخیص داده شود. این گیره ایمن است ، احساس نمی شود و نیازی به بیرون آوردن آن نمی باشد.
زمانی که سوزن بیرون آورده شود ، روی آن پانسمان خواهد شد و معمولا نیازی به بخیه هم نیست. بیوپسی پستان با کمک وکیوم را می توان به جای ماموگرافی دیجیتال ، از طریق سونوگرافی نیز به انجام رساند. این پروسه هیچ فرقی با روندی که تا به اینجا ذکر کردیم ندارد ، تنها به جای اینکه سینه میان صفحات ماموگرام قرار بگیرد ، فرد باید روی تخت سونو دراز بکشد. این رویه به کمک MRI نیز صورت می گیرد. در بهترین مزکز سونوگرافی غرب تهران ، یک مایع حاجب به صورت وریدی به بیمار تزریق خواهد شد و سپس تصویربرداری انجام می شود.
فواید این رویه نسبت به بیوپسی سینه معمولی چیست؟
این روند ، یک پروسیجر کم تهاجمی می باشد و در طول آن تنها یک برش خیلی کوچک ایجاد خواهد شد. این مدل از بیوپسی به پزشک اجازه می دهد تا ناهنجاری های خیلی کوچک سینه ( کمتر از پنج میلی متر ) را تشخیص داده و از آن ها نمونه برداری نماید. بیوپسی به وسیله جراحی تهاجمی تر است و نیاز به بیهوشی عمومی دارد ، در حالی که در مدل وکیوم تنها به بی حسی موضعی نیاز است.
در اینجا دیگر تفاوت های این دو مدل را بیان کرده ایم :
- نوع وکیوم اسکار کوچکی روی سینه باقی می گذارد و در برخی موارد اسکار تشکیل نخواهد شد.
- معمولا زیر یک ساعت به طول می انجامد
- سوزن بیوپسی پستان به صورت دقیق داخل ناحیه مورد نظر وارد می شود.
- می توان از این طریق به صورت کامل توده های کوچک را خارج کرد.
- زمان ریکاوری آن به شدت کوتاه می باشد.
- در ناهنجاری های خوش خیم دیگر نیازی به انجام نمونه برداری از طریق جراحی نیست.
بیوپسی پستان استریوتاکتیک در تهران
این فرآیند جایگزینی برای جراحی نمونه برداری می باشد. این رویه کمتر تهاجمی است و نیاز به دوره ریکاوری کمتری دارد ؛ همچنین اسکار قابل توجهی تشکیل نمی شود. این نوع از بیوپسی توسط یک رادیولوژیست انجام می شود.
در طول این پروسه باید به شکم دراز بکشید و سپس سینه بیمار درون سوراخ روی تخت قرار می گیرد. در مرحله بعد تخت کمی بالا می رود تا متخصص دسترسی کامل را داشته باشد.
قدم اول : پیدا کردن بافت ناهنجار
اولین بخش این پروسه شباهت زیادی به ماموگرافی دارد ، سینه توسط دو صفحه فشرده خواهد شد و سپس با استفاده از اشعه ایکس از سینه تصویربرداری خواهد شد تا اطمینان حاصل شود این عضو به درستی در دستگاه قرار گرفته است.
پس از این مرحله ، دو تصویر استریوتاکتیک گرفته خواهد شد. دلیل نامگذاری این تصویربرداری این است که از زوایای مختلف از یک ناحیه تصویربرداری خواهد شد. با کمک کامپیوتر و این تصاویر ، موقعیت دقیقی که سوزن باید به آن وارد شود تعیین می گردد.
قدم دوم : نمونه برداری از بافت ناهنجار
در این مرحله از بیوپسی پستان به روش استریوتاکتیک ، پزشک دستگاهی که سوزن در آن قرار دارد را در زاویه مناسب قرار می دهد. سپس این ناحیه بی حس شده و یک سوزن کوچک وارد آن می گردد. یک بار دیگر از سینه تصویربرداری می شود تا اطمینان حاصل گردد سوزن در مکان درست قرار گرفته است.
بعد از آن ، عمل نمونه برداری انجام خواهد شد. سپس صفحات از پستان جدا می شوند و تکنسین به مدت پنج تا ده دقیقه روی سینه ها فشار وارد می کند تا از خونریزی جلوگیری شود. بعد از آن ناحیه ای که از آن نمونه برداری انجام شده پانسمان می شود و می توانید به خانه باز گردید. نتیجه این رویکرد در حدود یک هفته بعد آماده می شود.
نمونه برداری از سینه چگونه به انجام می رسد ؟
انجام پروسه بیوپسی پستان عموما یک روند سرپایی محسوب می شود. یعنی بیمار پس از فرایند می تواند به خانه بازگردد. البته در مواردی بسته به شرایط و وضعیت فرد امکان دارد او پس از نمونه برداری نیز در مرکز درمانی بستری شود. با توجه به نوع روند بیوپسی اتخاذ شده ، این پروسه تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی به انجام می رسد. به طور کلی اگر قرار باشد برای فرد بیوپسی سوزنی به انجام رسد ، مراحل زیر طی می شوند :
پیش از ورود به بهترین مرکز ماموگرافی و نمونه برداری در غرب تهران یک گان بهداشتی به شما داده می شود که باید آن را به تن کنید. با صلاحدید پزشک و با توجه به این که حین پروسه از گاید اولتراسوند یا اشعه ایکس استفاده می شود یا خیر ، در حالت نشسته یا دراز کشیده قرار می گیرد.
پوست در محل انجام بیوپسی با محلول استریل ضدعفونی می شود. مرحله بعد اعمال بی حسی موضعی است که معمولا دارو بی
حسی در ناحیه هدف تزریق می گردد و پروسه بیوپسی پستان بعد از اثر گذاری دارو آغاز می شود. اگر از سونوگرافی نیز بهره گرفته شود ، متخصص ، پروب دستگاه را بر روی پستان ها حرکت می دهد تا در صورت وجود توده یا برآمدگی آن را شناسایی کند.
در صورت انجام عکسبرداری استریوتاکتیک ، شما بر روی شکم دراز کشیده و سینه هایتان لبه میز قرار می گیرد. بدین نحو دستگاه کامپیوتری به طور دقیق محل قرارگیری توده را مشخص می کند.
سپس پزشک ، سوزن بیوپسی را به طور مستقیم یا از طریق یک برش کوچک به موضع هدف وارد می کند و به کمک آن سوزن ، نمونه ای از بافت یا مایع آن ناحیه را بر می دارد. به هنگام برداشتن نمونه ممکن است کمی فشار احساس کنید. به جهت کنترل و متوقف کردن خونریزی ، فشار نسبی به موضع وارد می شود. در نهایت نیز نمونه برداشته شده برای تشخیص و بررسی به آزمایشگاه ارسال می گردد.
بیوسی پستان با کمک سونوگرافی در تهران
در این فرآیند از امواج فرا صوت کمک گرفته می شود تا هر گونه ناهنجاری و توده درون سینه مشاهده شود ؛ بعد از آن از توده به کمک بیوپسی نمونه برداری خواهد شد تا در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گیرد. این رویکرد ، از نمونه برداری به روش جراحی کم تهاجمی تر است و بیمار برای انجام آن در برابر امواج رادیویی مضر قرار نمی گیرد. در صورتی که به هرگونه بیماری خاصی مبتلا هستید و یا به داروی خاصی ، مخصوصا داروی بی حسی آلرژی دارید ، پزشکان سونوگرافی مهر ایرانیان ، بهترین مرکز تصویربرداری تهران را مطلع سازید.
در این پروسیجر ، تصاویر به دست آمده از اولتراسوند ، به پزشک کمک می کنند ابزار را به صورت دقیق به محل توده برساند. زمانی که در سونوگرافی سینه ناهنجاری هایی مثل وجود یک توده مشکوک و تغییر ساختار بافت سینه مشاهده می شود ، بیوپسی پستان با گاید اولتراسوند به کار گرفته می شود. حتی در برخی موارد پزشک در صورت حس کردن یک توده در حین معاینه فیزیکی نیز ترجیح می دهد از بیوپسی سینه به کمک سونوگرافی بهره بگیرد. این پروسه در چهار روش نمونه برداری استفاده می گردد :
- آسپیراسیون سوزن ظریف (FNA) : در آن از یک سوزن ظریف برای بیرون کشیدن مایع یا سلول های ناحیه غیرعادی استفاده می گردد
- سوزن هسته (CN) : که با هر بار وارد کردن یک سوزن تو خالی ، یک تکه از بافت نمونه برداری می شود
- نمونه برداری به کمک وکیوم (VAD) : که در آن از یک دستگاه مکنده استفاده می شود تا نمونه های مختلفی ، فقط با یک بار وارد کردن سوزن بیرون کشیده شود. این روش توانایی حذف کامل توده را با روش ساکشن دارد.
- لوکالیزه کردن : در آن یک سیم راهنما داخل ناحیه مشکوک وارد می شود تا به جراح کمک کند توده را موقعیت یابی نماید. سپس بیوپسی پستان صورت می گیرد.
سوالات متداول
برای چه کسانی انجام پروسه بیوپسی سینه الزامی است؟
کسانی که در دیگر تست های تشخیصی مثل سونوگرافی و ماموگرافی شاهد وجود موارد غیر طبیعی و مشکوک در بافت سینه بودند باید حتما پروسه نمونه برداری را انجام دهند.
کدام روش بیوپسی پستان بهتر است؟
شرایط همه بیماران با هم یکسان نیست. بدین ترتیب متخصص با در نظر گرفتن وضعیت هر فرد ، روش مناسب را برای انتخاب می کند.
هزینه بیوپسی سینه در تهران چقدر است؟
بسته به مرکزی که مراجعه می کنید و روش انجام نمونه برداری هزینه برای هر شخص متفاوت خواهد بود.
مدت زمان انجام نمونه برداری از سینه چقدر است؟
تکنیک های بیپوسی پستان در این امر تعیین کننده هستند ؛ هر چه روند تهاجم بیشتری داشته باشد ، مشخصا مدت زمان انجام آن هم طولانی تر خواهد بود
سخن پایانی
وجود توده در سینه ، الزاما به معنی ابتلا به سرطان پستان نیست و نباید از این بابت نگرانی داشته باشید. مهمترین هدف بیوپسی پستان ، تشخیص ماهیت توده های پستان از نظر خوش خیم یا بدخیم بودن آن هاست. در بیشتر موارد توده های پستان خوش خیم بوده و در موارد اندکی ، نمونه برداری از پستان وجود سلول های سرطانی را تشخیص می دهد.
خانم ها لازم است همیشه با یک تست خودآزمایی ساده در منزل ، وجود توده در سینه هایشان را بررسی کرده و در صورت احساس توده ها ، برای بررسی های بیشتری از جمله نمونه برداری پستان ، به بهترین مرکز سونوگرافی و نمونه برداری پستان غرب تهران رجوع نموده و با پزشک مشورت نمایند.
دانلود فایل : بیوپسی پستان – PDF
دیدگاه خود را بنویسید